از رایج ترین ایرادات و آسیب های گوشی های همراه شکستگی و خراشیدگی گوشی است. این اتفاقات بسیار رایج است تا آنجا که شکستگی قاب گوشی یکی از متداول ترین مشکلات کاربران است.
دانشمندان و محققان ماده ای را تولید کرده اند که راه حل آسانی برای این مشکل است. ماده ای که در داستان های علمی تخیلی به آن اشاره شده است. ترمیم ماده توسط خود ماده.
داشمندان و محققانی که موفق به ساخت و تولید چنین ماده ای شده اند از محققان دانشگاه Illinois هستند.
محققان دانشگاه ایلینویز پیشبینی کردهاند که از سال ۲۰۱۶ بتوانند این ماده را به تولید انبوه برسانند و حتی از آن برای ساخت بافتهای مصنوعی بدن برای جلوگیری از خونریزی و دیگر آسیبها استفاده کنند.
این ماده به نحوی عمل می کند که به گفته ی دانشمندان نخستین باری است که حتی بعد از برخورد گلوله و ایجاد سوراخ می تواند خود را اصلاح و اثرات آن را از بین ببرد.
شرایطی را تصور کنید که گوشی از دست شما سقوط میکند، بدنه آن شکسته میشود و تنها پس از گذشته چند دقیقه قاب گوشی خود بهخود و بدون دخالت انسان به حالت اول برمیگردد و در نهایت هیچ جای خراشیدگی یا شکستگی هم دیده نمیشود!
این دانشمندان موفق به ساخت سیستم جدیدی شدهاند که بر پایه آن ورقهای پلاستیکی هوشمند ساخته میشود که به جز آسیبدیدگیهای سطحی حتی میتواند سوراخهای بزرگ ایجاد شده را هم بازسازی کند.
نخستین مواد خود ترمیمی در دوره جنگ جهانی دوم وارد بازار شدند و برای ترمیم برخی سلاحها و بدنه هواپیماها مورد استفاده قرار میگرفتند که البته این مواد تنها میتوانستند برخی آسیبدیدگیهای سطحی را از بین ببرند.
از آن زمان تاکنون پیشرفتهای فراوان در این زمینه صورت گرفت. اما این نخستین ماده خود-ترمیمی محسوب میشود که قادر است سوراخ را هم در میان خود از بین ببرد و اثر اصابت گلوله هم در آن کارساز نباشد.
این ماده بر اساس نوعی فیبر ساخته شده است که در سطح میکروسکوپی میتواند تقسیم سلولی انجام دهد و مجددا بازسازی شود.